Avslutter høydeopphold med et smell eller to – flaks det gikk så bra!


Høydeoppholdet på 3 uker oppe på Teide er vel gjennomført og jeg har kommet ned til lavlandet. I første omgang er det noen få dager på Tenerife og så reiser jeg videre til Gran Canaria for en ukes samling med Hitec Products – Birk Sport.

På onsdag våknet jeg etter min første natt i lavlandet. Jeg var tom for diesel, gass (til matlaging) og mat, og begynte å anskaffe det i den rekkefølgen. Alt tok litt lengre tid og blodsukkeret begynte å bli lavt etter hvert. Til slutt kom jeg ut av butikken med frokost i posen. Jeg så veldig fram til en god kopp kaffe og mat, men det jeg ser foran meg er at bobilen min har krasjet med en annen bil. Folk står i sirkel rundt bilene, veiver med hendene og banner på spansk. I all forvirring og med lavt blodsukker snubler jeg og slår foten kraftig i en fortauskant.

Bilen min stod parkert i en skråning og den hadde håndbrekket på, men den hadde likevel rullet nedover, truffet en annen bil og knust bakruten på den. Politiet kom, vi fylte ut skademelding, diskuterte litt fram og tilbake osv. Jeg virket hele tiden noe uinteressert og lite tilstede gitt omstendighetene, fordi smerter i stortåen plaget meg gjennom hendelsen.

Så dro jeg på sykkeltur senere. Litt hevelse og vondt tåen, måtte løsne på skoen. Fin rolig trening i sol og varme. Om kvelden hadde hevelsen økt og jeg klarte ikke å gå eller legge vekt på foten. Skal jeg til lege? Venter til i morgen.

Jeg våkner med minst like mye hevelse og vondt. Det ble 5 timer hos legevakten torsdag formiddag. Mye venting, så jeg leser alle nyhetene på TV2, NRK og procycling.no. Vet ikke hva mer kan jeg lese. Leser litt om stortåbrudd. Verste scenario er flere uker med gips, som betyr ingen trening. Det hadde vært krise og høydeoppholdet hadde vært bortkastet.

Røntgen viser brist i stortåen. Legen sier at jeg ikke kan trene på 4 uker pga. bristet. Jeg bare nikker med hodet og sier takk, men jeg vet at det ikke er aktuelt å ikke trene på 4 uker. Jeg vet jeg kan trene lenge før det, men jeg vet ikke ennå når. Jeg har hatt flere slike episoder før – f.eks. på Gran Canaria for 2 år siden der jeg snublet på fortauet på hviledagen, brakk ribbein og fikk et dypt kutt i kneet som måtte sys. Legen sa ingen trening på 12 dager, men jeg dro til med intervaller og styrketrening allerede dagen etter, og det gikk bra. Du kan si at jeg har litt vimsefaktor.

Jeg fikk snakket på telefon med en lege fra Olympiatoppen som sa at det ikke var farlig å sykle med brist i stortå, men det vil gjøre vondt i noen uker. Da spiste jeg bare lunsj og dro på trening. 4 uker? Det hadde ikke gått 4 timer engang siden jeg forlot legekontoret til jeg var på sykkelen igjen. Jeg måtte ta ut sålene fra skoene pga. hevelsen for å få plass til foten. Jeg syklet i 2 timer rolig og det gikk fint. Kanskje jeg må begrense intensitet og mengde trening den første tiden framover.

Jeg er utrolig glad for at ingen personer ble skadet i bilulykken og at jeg ikke hadde brukket tåen. Jeg tenker at uansett hvilken situasjon man havner i, så gjelder det å gjøre det beste ut av det. Heldigvis for min del, så var det ikke så ille som det så ut til en stund. Nå gleder jeg meg til å komme til Grand Canaria og treffe resten av laget 😊

Tags:

Tidligere innlegg